Search
Close this search box.
  1. laptops
  2. nas

Top 10 beste nas'en | Beste nas van 2024

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Met behulp van deze lijst kun je ervaren wat er allemaal mogelijk is als het gaat om een betrouwbare NAS. Je weet niet waar je moet beginnen bij het kiezen van de beste NAS? Geen nood, want dit artikel zal je hierbij helpen. Wij hebben de top 10 beste NAS voor jou samengesteld met alle informatie die je nodig hebt om een goed besluit te nemen. Laat ons starten met deze reis om de beste NAS voor jou te vinden en daarmee je gegevens veilig op te slaan.

We hebben ons best gedaan om voor jou de beste 10 nas'en op een rijtje te zetten. Recent hebben we veel nas'en aan uitvoerige test onderworpen. We hebben hierbij gekeken naar de kwaliteit, de duurzaamheid van het materiaal, de prijs en de ervaring van andere gebruikers met deze nas'en. Lees snel verder voor onze top 10 beste nas'en.

Top 10 beste nas'en

1. Amber Slimme Cloud Opslag

Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS heeft u een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing om al uw gegevens lokaal op te slaan. Deze opslagoplossing heeft een 512 GB SSD en is uitgerust met een 6-core ARM-processor. Hierdoor heeft u een krachtige en snelle toegang tot al uw bestanden. U heeft de volledige controle over uw gegevens en kunt bepalen wie er toegang tot krijgt. De Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS is eenvoudig te gebruiken met de Amber-app. Deze app stelt u in staat om overal ter wereld toegang te krijgen tot al uw bestanden. U kunt eenvoudig bestanden synchroniseren, delen en back-uppen. U kunt ook bestanden uploaden naar een externe cloud of andere lokale opslagapparaten. U krijgt een complete beveiliging, wat betekent dat al uw gegevens veilig en beveiligd zijn. U kunt er ook voor kiezen om de bestanden te versleutelen om ze extra te beveiligen.

2. Synology NAS

Met de Synology DS120j NAS kunt u eenvoudig uw bestanden en multimedia op een externe schijf opslaan, delen en beveiligen. U hebt toegang tot uw bestanden vanaf elk apparaat met een internetverbinding, waardoor u altijd verbonden bent met al uw bestanden. DS120j heeft een oersterke schaalbaarheid, waardoor u de opslagcapaciteit kunt uitbreiden door eenvoudig een extra schijf toe te voegen. De DS120j is uitgerust met een krachtige quad-core CPU, 512 MB RAM en een energiezuinige design die uw energiekosten verlaagt. Het ondersteunt veelgebruikte bestandsformaten, waaronder Btrfs, ext4, HFS + en NTFS, die de bestandscompatibiliteit verbeteren. Met de Synology Hybrid RAID-ondersteuning kunt u eenvoudig RAID 0, 1 of JBOD configureren om uw gegevens te beschermen tegen falen. Met de DS120j kunt u genieten van een breed scala aan functies zoals de Synology Drive, Surveillance Station, Moments en verschillende back-upoplossingen. U kunt ook genieten van een veelheid aan apps beschikbaar in de Package Center. Veel van deze apps zijn gratis te downloaden en u kunt er zelfs functies op maat toe te voegen met behulp van de Synology Application Service.

3. Synology

Synology Diskstation DS220+ is een krachtige en uiterst betrouwbare opslagoplossing voor thuis of kleine bedrijven. Deze nas biedt uitstekende prestaties en een eenvoudige installatie. Dankzij de Intel® Celeron® J4025 processor en 2 GB intern geheugen is de DS220+ uitstekend geschikt voor alle soorten opslagtoepassingen. Met twee opslagdrives die uitgerust kunnen worden met HDD's of SSD's, kunt u de DS220+ gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het delen van bestanden, het maken van back-ups, het streamen van media, het beheren van domeinen en het hosten van websites. De DS220+ biedt een snelle 1000 Mbit/s Ethernet-verbinding en ondersteunt ook draadloos netwerken. Het compacte formaat en de stille actieve koeling zorgen ervoor dat de nas in elke ruimte past. De Synology DiskStation DS220+ is verkrijgbaar in een stijlvolle zwarte kleur.

4. Western Digital NAS

Met de Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB krijg je een centrale plek waar al je bestanden en gegevens worden opgeslagen. U kunt deze opslagoplossing draadloos met uw thuisnetwerk verbinden en er zijn geen extra kabels of software nodig. U kunt uw bestanden eenvoudig en overal toegang geven, waar u ook bent. Met deze oplossing kunt u uw bestanden en gegevens veilig en gemakkelijk beheren. De Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB heeft een eenvoudige installatie wat de gebruikservaring verbetert. U kunt deze opslagoplossing koppelen met verschillende apparaten zoals smartphones, tablets, computers, enz. U kunt uw bestanden delen met iedereen die u wilt, zonder dat er extra software of hardware nodig is. Met deze oplossing kunt u een selectie maken van bestanden die u met anderen wilt delen. U kunt ook verschillende back-upopties instellen voor al uw bestanden. Met de Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB krijgt u een betrouwbare en veilige opslagoplossing die uw gegevens en bestanden beschermt. U kunt deze oplossing gemakkelijk beheren en uw gegevens overal toegang toe geven. Deze oplossing biedt ook verschillende back-upopties en een eenvoudige installatie. U kunt ook gemakkelijk bestanden delen met anderen. Met deze oplossing krijgt u een veilige en betrouwbare manier om al uw bestanden en gegevens op te.

5. Western Digital My Cloud

Met de My Cloud EX2 Ultra van Western Digital krijg je alle opslagruimte die je nodig hebt. De 8TB capaciteit is ideaal voor het bewaren van veel multimedia, documenten en andere data. Het beschikt over twee schijven die je kunt gebruiken voor RAID 0, RAID 1 of JBOD-configuraties, waarmee je een betrouwbare back-up kunt maken. Je kunt de EX2 Ultra gemakkelijk instellen en beheren met WD's My Cloud OS 3, waarmee je kunt genieten van betere beveiliging en veelzijdige functionaliteit - waaronder het maken van back-ups vanaf meerdere apparaten, het delen van bestanden met anderen en het streamen van media naar je favoriete streamingapparaten. De EX2 Ultra is ook uitgerust met een 1,3 GHz dual-core processor, 1 GB RAM geheugen en een USB 3.0-poort, zodat je kunt profiteren van supersnelle overdrachtsnelheden. Met het My Cloud OS 3-dashboard kun je je bestanden gemakkelijk beheren, beveiligingsinstellingen en gebruikersaccounts configureren, en meer. De EX2 Ultra is ontworpen voor gebruik in huis en kantoor, en wordt geleverd met een gratis 2 jaar abonnement op WD's Personal Cloud-service. Met deze service kun je je bestanden en mappen veilig op internet opslaan, waardoor je overal toegang hebt tot je data.

6. Synology NAS Barebone

De Synology DS218play is voorzien van een 1.4 GHz dual-core processor en 1 GB RAM. Hierdoor is de NAS in staat om veelzijdige taken uit te voeren. Naast het delen van bestanden kan je ook je eigen cloud-omgeving creëren. Ook kan je een eigen media server maken, waarmee je muziek, foto's en video's kunt streamen naar DLNA-compatibele apparaten. Met de Surveillance Station kan je ook camerabeelden in HD-kwaliteit streamen en opslaan. Met de Synology mobile app kun je ook overal op je mobiel bestanden bekijken en downloaden. De Synology DS218play is tevens voorzien van een brandbeveiligingssysteem; al je gegevens worden automatisch gesynchroniseerd naar een andere opslaglocatie, waardoor je geen gegevens kwijtraakt bij brand of schade aan de NAS. Met de Synology DS218play heb je een krachtige opslagoplossing die zowel veilig als betrouwbaar is.

7. Synology NAS

Met Synology DS118 krijgt u een krachtig en flexibel station waarmee u al uw gegevens kunt beheren. De speciaal ontworpen applicaties maken het eenvoudig om al uw gegevens met een druk op de knop te delen. Met de toegang tot en het beheren van gegevens op afstand, heeft u altijd toegang tot uw bestanden ongeacht waar u bent. De Synology DS118 is ook uitgerust met een verscheidenheid aan beveiligingsfuncties om uw gegevens te beschermen tegen externe bedreigingen. De Synology DS118 is een krachtig en veelzijdig station met veel opslagruimte. Het biedt een breed scala aan opslagfuncties, zoals tot 26TB opslagcapaciteit met de JBOD-modus en een eindeloos aantal opslagmogelijkheden met Synology Hybrid Raid (SHR) technologie. Met SHR kunt u meerdere schijven toevoegen om de opslagcapaciteit te vergroten, terwijl uw gegevens tegelijkertijd worden beschermd tegen harde schijf falen. Met deze technologie kunt u de schijfruimte bovendien moeiteloos uitbreiden. De Synology DS118 is daarnaast voorzien van een krachtige 64-bits quad-core processor, waardoor het station een snelle en stabiele prestatie kan leveren. U kunt meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren zonder zorgen te maken over systeemfouten of trage prestaties. Met de 10-bits 4K H.265 video encoding en decoding technologie, kunt u genieten van een kristalheldere beeldkwaliteit met een lagere bitrate. De Synology DS118 is een perfecte keuze.

8. Synology NAS

Het is een krachtige NAS met 4 bays met een opslagcapaciteit van maximaal 64 TB. Dit betekent dat je een grote hoeveelheid bestanden, foto's en muziek kunt opslaan op een veilige manier. De Synology DS920+ biedt een uitstekende prestatie met een krachtige Intel Celeron J4125 quad-core 2.0 GHz processor en 4 GB RAM. De Synology DS920+ is eenvoudig te installeren en te beheren. Het heeft een gebruikersvriendelijk web-based interface, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot al je bestanden en je ze kunt beheren. Ook biedt het een geavanceerde beveiligingsoplossing, waarmee je al je bestanden kunt beveiligen. Bovendien biedt het een uitgebreide set aan apps en services om je te helpen bij het managen van je bestanden. Je kunt ook gebruik maken van de Synology Cloud Station Suite om bestanden synchroniseren, delen en back-uppen. Met de Synology DS920+ kun je je persoonlijke cloud eenvoudig opzetten en je bestanden overal en altijd beheren.

9. Synology NAS Barebone

Met de Synology DS220j kunt u eenvoudig gegevens op een externe harde schijf, cloudopslag of andere NAS-apparaten delen. Het is ook mogelijk om het draadloos te bedienen met de Synology Mobile App, waardoor u overal toegang heeft tot uw gegevens en multimedia. U kunt de Synology DS220j ook gebruiken om een eigen e-mailserver in te stellen en uw mail te sorteren, synchroniseren en beheren. De Synology DS220j is een stille, krachtige en energiezuinige NAS, die wordt geleverd met een krachtige Realtek RTD1296 quad-core 1.4 GHz processor en 1 GB DDR4 interne geheugen. De Synology DS220j is geschikt voor 2.5" en 3.5" harde schijven, en biedt ook ondersteuning voor RAID 0, RAID 1 en JBOD-configuratie, waarmee u gegevens beschermt tegen harde schijf storingen. Bovendien heeft het een USB 3.0-poort en twee USB 2.0-poorten voor het aansluiten van externe opslagapparaten. De Synology DS220j is daarom perfect voor het opslaan, beheren en delen van gegevens voor particuliere gebruikers.

10. Synology NAS

Het apparaat is voorzien van twee snelle Gigabit LAN-poorten, waardoor je een betrouwbare verbinding hebt met je netwerk. Bovendien heeft deze NAS een dubbele M.2 SSD-sloten voor extra opslagcapaciteit, waardoor je je bestanden gemakkelijk kunt delen met anderen. Door de twee geïntegreerde processors kun je ook verschillende taken tegelijkertijd uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld een back-up maken van bestanden op je NAS-systeem, terwijl je tegelijkertijd een videostream bekijkt. De Synology DS720+ heeft ook een geïntegreerd beveiligingssysteem, waardoor je je bestanden veilig kunt opslaan. Daarnaast is het apparaat voorzien van een beveiligde toegang via een beveiligde SSH-verbinding. Daarnaast kun je de NAS eenvoudig beheren via de Synology DSM-software, waarmee je toegang krijgt tot al je bestanden en mappen. Met de Synology DS720+ kun je ook gemakkelijk bestanden streamen naar je mobiele apparaten. Met deze NAS kun je dus op een eenvoudige manier je bestanden delen en beheren.

Jouw eigen nas kopen

Nu je onze top 10 nas'en hebt bekeken, heb je mogelijk een favoriete nas op het oog, of misschien ben je nog aan het twijfelen. Gezien het brede aanbod op de markt is dat volkomen begrijpelijk.

Hier zijn enkele aanvullende overwegingen die je kunt maken voordat je een definitieve beslissing neemt:

  1. Duurzaamheid: Hoe lang gaat deze nas mee? Is de investering de duurzaamheid waard?
  2. Betrouwbaarheid van de aanbieder: Heeft de webwinkel positieve klantbeoordelingen?
  3. Prijs/kwaliteitsverhouding: Komt de prijs overeen met de kwaliteit, en vind je het bedrag dat je voor deze nas moet betalen redelijk?

Met onze top 10 beste nas'en en deze tips ben je goed uitgerust om een weloverwogen keuze te maken voor de nas die het beste bij jou past.

Inhoudsopgave

Rashid
Rashid

Wat leuk dat je bij ons op de site komt kijken naar onze reviews.

Met veel plezier vergelijk en onderzoek ik de laatste gadgets die op de markt zijn uitgebracht. 

Ik ben echt gek op alle gadgets en zoek tot in de kleinste details de beste producten uit. Ik wil zeker weten dat ik de allerbeste keuze heb gemaakt, en daar profiteer jij ook van.

Bekijk al onze reviews, dan weet ik zeker dat jij de beste keuze maakt! 

Veelgestelde vragen over nas'en

Wij vergelijken alle nas'en onafhankelijk met elkaar. We hebben geen voorkeur qua merk of een samenwerking met een bepaald bedrijf of merk. Onze reviews zijn objectief en dus betrouwbaar.

Wij verkopen zelf geen nas'en maar we hebben wel de beste aanbieder geselecteerd voor jou. Klik op de “Klik hier voor de beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop geleid, waar je de aankoop kan voltooien.

Uit onze vergelijking is Amber Slimme Cloud Opslag als beste getest.

Met daar vlak achter de nummers 2 en 3.
2. Synology NAS
3. Synology

Ons laatste woord over een nas

Wij hopen dat deze lijst met de top 10 producten je heeft weten te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Vaak is een nas een kostbaar bezit, dus je wil er voor zorgen dat je een goede keuze maakt. Deze lijst is samengesteld uit deskundig en betrouwbaar onderzoek om je daarbij te helpen. Verder heb je genoeg informatie in handen om je beslissing op basis van je eigen behoeften te maken. Je hebt de keuze uit veel verschillende opties, afhankelijk van de functionaliteiten die je nodig hebt. Als je alle opties bekijkt, heb je een betere kans op een nas die bij jouw wensen aansluit. Veel succes bij het maken van een weloverwogen besluit!

Disclaimer: bij gadgetadviseur.nl doen we gedegen onderzoek en vergelijken we diverse nas'en. We verkopen echter geen nas'en. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de verkoop. 

Gepubliceerd op: 24 nov. 2022

Nog meer gadgets

Wij hebben nog meer gadgets vergeleken en uitgebreide reviews over geschreven.

Klik op de button homepagina als je de andere reviews ook wil lezen.